Menu
.

.

Rob Morren

Vleuten, (1968 - 2021)

Rob Morren is een kunstenaar die ruim 25 jaar op de Wijde Doelen heeft gewerkt. Op 16 augustus 2021 is hij overleden na een lang ziekbed.
Aan de tekeningen en grafiek van Rob kun je zien dat kunstenaarschap en kwaliteit met de jaren groeit en ‘rijpt’. Een tekening van Rob is als ‘taal’, met een uniek en eigenzinnig ‘vocabulaire’. Rob’s werk is onmiddellijk herkenbaar. Omdat het hem moeite kost diepte of ruimte te zien, heeft hij een eigen beeldtaal ontwikkeld. Die taal bestaat uit een soort stramien van vakjes, bouwstenen als het ware, waarmee hij alles wat hij wil tekenen weet te vertalen. Daarbij gebruikt Rob vaak verrassende en intelligente beeldende oplossingen. Kijken naar een tekening van Rob vraagt wat rust en concentratie. Maar als je dat eenmaal op kunt brengen zie je bijvoorbeeld hoe hij onderscheid maakt tussen man en vrouw of hoe hij een wilde scène op een karting baan in zijn typische statische beeldtaal weet te vangen. Rob nodigt je voortdurend uit om op een andere manier naar de dingen om je heen te kijken.
Werk van Rob bevindt zich in diverse collecties in het binnen- en buitenland, zoals in het Outsider Art Museum (OAM) in Amsterdam bij de Hermitage en The Museum of Everything, de collectie van James Brett in Engeland

Terug naar de kunstenaars

terug naar de kunstenaars