de wijde doelen

Nieuws


Werk van Derk op de Outsider Art Fair Parijs!
13-10-2017

Het Outsider Art Museum maakt dit jaar haar debuut op de Outsider Art Fair in Parijs. Van 19 tot en met 22 oktober komen Outsider Art-verzamelaars vanuit de hele wereld naar de Franse hoofdstad. Het OAM zal tijdens de Outsider Art Fair een selectie werken van Nederlandse Outsider-kunstenaars tonen met o.a werk van Derk Wessels.


Veiling Buitengewoon Kunst!
11-10-2017

Op 15 en 16 augustus 2017 kwamen uit heel Nederland kunstenaars met een verstandelijke beperking naar Rotterdam. Deze BuitenGewone kunstenaars trokken samen met Rotterdamse kunstenaars door de stad om Rotterdam te schetsen, fotograferen, boetseren of te schilderen. Zondag 5 november worden de kunstwerken aangeboden tijdens een veiling in Postillion Convention Centre WTC Rotterdam.

Graag nodigen wij u uit voor dit bijzondere evenement, een BuitenGewone Veiling!

» www.buitengewoonkunst.nl

Nieuwe Meesters in het Outsider Art Museum
04-10-2017

In de tentoonstelling ‘Nieuwe Meesters’ laat het Outsider Art Museum ruim 70 werken zien van 30 hedendaagse, getalenteerde Outsider-kunstenaars. Met o.a. werk van Bob van Buuren, Jessica Magnin, Jefke Dijkstra, Derk Wessels en Rob Morren. Daarnaast zijn ook de portretten te zien die fotograaf Sander Troelstra van deze kunstenaars heeft gemaakt.  Troelstra heeft diverse keren de Zilveren Camera gewonnen en was in 2015 winnaar van de prestigieuze Nationale Portretprijs.
Van 4 oktober2017 t/m 25 mei 2018 in het Outsider Art Museum.

» www.outsiderartmuseum.nl

Expositie Water
20-09-2017
Van 23 september tot 1 december 2017 in Galerie ’t Rondeel Water inspireert kunstenaars al eeuwen tot het maken van bijzondere kunstwerken, ook voor kunstenaars van Reinaerde. Op de expositie wordt oud en nieuw werk getoond waarin water op verschillende manieren is verbeeld; water als drager, als gevaar, als ijs, als kleur, als vertier en als noodzaak. Er is werk te zien van kunstenaars van ’t Rondeel, De Bombardon en Ateliers de Wijde Doelen. Deelnemende kunstenaars: Louis Stam, Marieke Romijn, Jan Endeveld, Rob Heimel, Rene van Breene, Antoinette van Rijn, Anita HÜpscher, I...» www.trondeel.nl

Inspiratietour BuitenGewoonKunst 2017
15-08-2017

Op 15 en 16 augustus laten kunstenaars van verschillende ateliers zich inspireren in Rotterdam. Dit zal resulteren in zo\'n 30 kunstwerken.
Op zondag 5 november worden de buitengewone kunstwerken geveild. De opbrengst gaat naar talentontwikkeling voor kunstenaars met een beperking.

» www.rijnmond.nl/nieuws/158209/Rotterdam-inspireert-verstandelijk-beperkte-kunstenaars