de wijde doelen

Nieuws


ACTIE, wij houden zolderopruiming!
01-12-2017

December en januari zijn opruimingsmaanden bij Ateliers De Wijde Doelen. Alle producten op de actietafel mogen weg. Je bent vrij om ons hiervoor een donatie te geven. Wij sparen voor een studiereis naar Frankrijk. De tafel wordt regelmatig aangevuld met nieuwe spullen, kom langs voor bijzondere kunst!Nederlandse en Chinese Outsider Art in het Modern Art Museum Shanghai
27-10-2017

Het Outsider Art Museum is uitgenodigd om een deel van hun collectie te presenteren in het prestigieuze Museum of Modern Art in Shanghai tijdens de tentoonstelling City Scapes. Een grote stap voor de erkenning van mensen met een beperking in China en voor Outsider Art in het algemeen. Ook dit keer gaat er weer werk mee van kunstenaars van Ateliers De Wijde Doelen. Er zal werk te zien zijn van Chris Weijers, Jefke Dijkstra, Rob Morren en Derk Wessels. De tentoonstelling is vanaf vrijdag 27 oktober t/m 31 januari 2018 te zien in Shanghai, China.


Hannes in het Pop-Up-Grow-Big Museum
25-10-2017

Vanaf 29 oktober is Rotterdam een museum rijker! Het Pop-Up-Grow-Big Museum presenteert een toonaangevende collectie Outsider Art uit buiten en binnenland. In deze collectie is ook het bijzondere werk van Hannes Tromp opgenomen. Door middel van tekeningen geeft hannes het publiek een inzicht in zijn fascinerende wereld.
Locatie: Westewagenstraat 68, Rotterdam. Van 29 okt t/m 17 dec, iedere vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 12:00 tot 18:00 uur.


Nieuwe Meesters in het Outsider Art Museum
04-10-2017

In de tentoonstelling ‘Nieuwe Meesters’ laat het Outsider Art Museum ruim 70 werken zien van 30 hedendaagse, getalenteerde Outsider-kunstenaars. Met o.a. werk van Bob van Buuren, Jessica Magnin, Jefke Dijkstra, Derk Wessels en Rob Morren. Daarnaast zijn ook de portretten te zien die fotograaf Sander Troelstra van deze kunstenaars heeft gemaakt.  Troelstra heeft diverse keren de Zilveren Camera gewonnen en was in 2015 winnaar van de prestigieuze Nationale Portretprijs.
Van 4 oktober2017 t/m 25 mei 2018 in het Outsider Art Museum.

» www.outsiderartmuseum.nl