de wijde doelen

Zicht op Utrecht

29-10-2019

In 2019 zijn de kunstenaars voor het 16e jaar gaan locatietekenen. Deze keer is gekozen om op diverse locaties van Reinaerde te gaan tekenen. De kunstenaars zijn bij de Amstelkade, Eilandstede, Atelier de Loeff, Zizo, Remake, Eetatelier, De Hoge Weide en Kinderboerderij IJsselstee geweest. Ze hebben daar schetsen gemaakt van de locaties, mensen en activiteiten. De schetsen zijn vervolgens in het atelier uitgewerkt in tekeningen en klei. Voor kunstenaars die niet mee zijn geweest naar de locatie, worden er foto’s gemaakt. Deze foto’s gebruiken ze ter inspiratie voor een kunstwerk.  Zo kunnen zij als ze dat willen toch mee doen aan het project.

Het locatietekenen gebeurt al die jaren onder begeleiding van twee vrijwilligers: Pim le Large en Gerard Stoet. Zij regelen de afspraken met de diverse locaties. Naast Pim en Gerard zijn er ook vrijwilligers betrokken die op het atelier begeleiden bij het uitwerken of ouders die vervoer regelen naar de locaties. Dit maakt het locatietekenen een samenwerking tussen cliënten, vrijwilligers, begeleiders, ouders en de mensen van de diverse locaties waar getekend is geworden.

 

De schilderijen en keramiek die de kunstenaars van de locaties van Reinaerde zijn gemaakt zijn tot eind januari te bewonderen bij Zizo. Ben je benieuwd kom dan naar Zizo voor Kunst en Koffie.

» download