de wijde doelen

Raku stoken

Soms worden de beelden van keramiek door de kunstenaars raku gestookt. Raku stoken is een van oorsprong Japanse techniek waarbij het glazuur van een werkstuk craqueleert. De temperatuur van de buitenoven wordt zeer snel tot op ca. 1000 °C gebracht. Het werkstuk wordt uit de oven gehaald en aan de buitenlucht blootgesteld. Door de snelle afkoeling craqueléert het glazuur. Vervolgens wordt het werkstuk in een zaagselton gelegd waar de rook in de craquelé trekt. Kortom een zeer boeiend en ambachtelijk proces.

Keramiek gaat in de zaagselton
Vrouw, Lila Ramsoekh

Tekenen op locatie

Om de week tekenen de kunstenaars onder begeleiding van 2 vrijwilligers een ochtend op een andere locatie. Locatietekenen levert nieuwe input en inspiratie op en is een uitstekende gelegenheid om ontmoetingen tussen onze kunstenaars en de samenleving mogelijk te maken.

Locatietekenen organiseren wij steeds rondom een thema. Het werk wordt aan het einde van de periode geëxposeerd en verkocht. Thema’s van afgelopen jaren zijn: “Bijzondere gebouwen binnen de singels van Utrecht”, “Forten en de Hollandse Waterlinie”, “Sport en beweging”, “Bedrijvigheid”, “Wittevrouwen”, “Buiten Wittevrouwen”, ‘Uithof” en “Biltstraat”. Over de eerste 5 jaar tekenen op locatie is een kunstboek samengesteld. Dit boek kunt u bestellen via de webwinkel van Reinaerde: www.eerlijkcadeau.nl.

Tot mei 2013 hebben de kunstenaars getekend op locaties en initiatieven die het KF-Hein fonds financieel heeft ondersteund. De gemaakte kunstewerken worden geexposeerd en door het KF-Hein fonds gebruikt voor hun digitale jaarverslag. De expositie gaat plaats vinden in Aorta, Achter de Dom 14 te Utrecht.

Binnenkort is er nadere informatie te vinden op deze website. 

Nieuwe tekenlocatie

Locatietekenen voor het seizoen 2013-2014: het stationsgebied van Utrecht

Tekenen op locatie - Villa Jongerius, Utrecht
Oranjerie Landgoed Vollenhove, Zeist