de wijde doelen

Outsider Art links

Galeries Nederland

Kunst & Vliegwerk Leiden
is een atelier voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Onder professionele begeleiding worden schilderijen en grafiek gemaakt die via de eigen galerie en artotheek hun weg vinden naar de liefhebbers.
http://www.kunstvliegwerk.nl/

Kunstwerkplaats Amsterdam
Op deze website is werk te zien van kunstenaars met een verstandelijke beperking uit Amsterdam. De kunst komt uit verschillende ateliers.
http://www.kunstwerkplaats.nl/

Ateliers Wijde Doelen Utrecht
Ateliers De Wijde Doelen is een kunstwerkplaats voor kunstenaars met een verstandelijke beperking. Er is een keramiek- en een grafiekafdeling waar tekeningen, linoleumsneden en schilderijen worden gemaakt.
http://www.wijdedoelen.nl/

Atelier Heerenplaats Rotterdam
De non-profit organisatie Herenplaats is een smeltkroes aan activiteiten op het gebied van de beeldende kunst met ateliers, een eigen galerie en kunstuitleen. Daarnaast organiseert Herenplaats exposities en kunstprojecten in binnen- en buitenland.
www.herenplaats.nl/

De Verbeelding kunstuitleen & cadeauartikelen – Wageningen
Kunstuitleen en verkoop van zelfgemaakte cadeauartikelen door mensen met een verstandelijke beperking
http://www.verbeelding.de

 

Tijdschriften

Out of Art magazine voor actuele Outsider Art
Over actuele Outsider Art in de breedste zin van het woord.  Het magazine is ook in ‘t Rondeel te koop.
http://www.out-of-art.nl/


Reinaerde Links

www.reinaerde.nl
Reinaerde is een zorgorganisatie in de regio Utrecht die zich richt op kinderen, jeugd en volwassenen. Voor een brede groep mensen die ondersteuning nodig heeft wil Reinaerde een optimale kwaliteit van bestaan bereiken.

www.eerlijkcadeau.nl
Eerlijk cadeau is een webwinkel waar je goed kunt slagen voor een origineel cadeau, geweldig leuke spullen en hebbedingen. Voor binnen en buiten. Alles eerlijk gemaakt door mensen met een beperking van zorgorganisatie Reinaerde.

www.eetatelier.com
Eetatelier is een restaurant in Houten waar de ingrediënten duurzaam zijn, de bediening altijd vrolijk is en het eten elke keer weer superlekker! Kortom: een eetcafé voor mensen met passie. 

www.dehogeweide.net
Restaurant en vergadercentrum in Utrecht (Leidsche Rijn) dat gerund wordt door cliënten van Reinaerde.

www.amstelkade.nl
Op een prachtige locatie in Wilnis (bij Woerdense Verlaat) is boerderij Amstelkade gevestigd; een natuurkampeerterrein, kinderboerderij en theehuis ineen.

www.debombardon.net
Dé feestwinkelspecialist in Veenendaal voor klein en groot. Op de site vind je de meest originele kostuums en outfits voor bijna elk thema en feest. Voor meisjes, jongens en volwassenen.

www.wijdedoelen.nl
De Wijde Doelen is een grafisch en keramisch atelier op de Biltstraat in Utrecht.

www.zizo-online.net
Zizo is een winkel, atelier, lunchcafé en kopieservice ineen. Gevestigd in hartje centrum van Utrecht.

www.kopieerservicedeboemerang.nl
Reinaerde Kopieerservice de Boemerang in Leidsche Rijn is een kopieerservice met een kleine cadeauwinkel. Hier kunnen particulieren en bedrijven terecht voor kopieer- en mailingwerk.

 

www.cadeaushophetatelier.nl
Cadeaushop Het Atelier verkoopt zelfgemaakte cadeaus. Je vind hier dat ene speciale cadeautje dat door cliënten zelf is ontworpen en gemaakt

www.atelierdeloeff.nl
Bijzonder atelier in het centrum van Utrecht. Hier zijn handgemaakte kaarsen en papier-maché artikelen te koop.